У Харкові на сесії міськради відбулися сутички – фото (доповнено)

Читать на русском

У Харківській міськраді під час сесії відбулися сутички між муніципальною охороною та активістами.
Фото: Pavel Velitskiy/Facebook

У Харківській міськраді під час сесії відбулися сутички між муніципальною охороною та активістами.

Про це повідомляє «Слово і Діло» в середу 20 червня з посиланням на «Громадське.Харків».

Перед початком сесії під харківської мерією проходив пікет за участю активістів, які вимагали вільного входу на сесії міськради. Під будівлею зібралися близько 30 осіб, які потім прорвалися до мерії.

Відзначається, що людина з шевроном муніципальної охорони розпорошила газ із балончика в напрямку активістів, які намагалися піднятися до зали. Також у приміщенні підпалили димові шашки.

Виборчі проблеми: бійки на дільницях та безкарність злочинівВ Одеській області біля виборчої дільниці в селищі Цебрикове сталася стрілянина за участю нардепа від Батьківщини, а невідомі повідомили про замінування дільниці. Про виборчі проблеми міркували експерти.

Як повідомив прес-секретар ДСНС Ігор Лупандін, о 10:07 до чергової частини надійшов дзвінок із приводу задимлення другого поверху міськради. На місці працювали три відділення ДСНС: два на автоцистерні та одне – на сходах. Була проведена евакуація з приміщення. На місці працює оперативна група ДСНС і правоохоронців.

За словами директора Департаменту в справах інформації та зв'язків із громадськістю міськради Юрія Сидоренка, колишній депутат Харківської міськради від Партії регіонів Дмитро Маринін привів 50 осіб спортивної зовнішності, яких спробував провести до залт.

«У них зав'язалася бійка з муніципальною охороною. Хтось із активістів, здається, з «Нацкорпусу», розпорошив газ, почали кидати в будівлю димові шашки», – сказав Сидоренко.

Він зазначив, що в залі зараз повно диму, «депутати кашляють, але сесія триває».

Очевидці розповіли, що молоді люди у футболках «Нацкорпусу» влаштували погром на другому поверсі будівлі. Крім того, вони прорвалися на подвір'я міськради й там також влаштували бійку.

Пізніше стало відомо, що в Харкові під будівлею міськради активісти кинули в сміттєвий бак заступника харківського мера Геннадія Кернеса Андрія Руденка. Як повідомляє NewsRoom, молоді люди зловили чиновника з тильного боку мерії, коли він вийшов із будівлі. У цей момент активісти, серед яких були представники «Національного корпусу», підкотили сміттєвий бак, взяли Руденка за руки та за ноги й кинули туди. Після того, як заступник Кернеса вибрався назовні, йому дали спокійно піти.

Відзначається, що наразі момент будівля міськради оточена поліцією.

Раніше поліції підрахували кількість мітингувальників під Радою.

Також нагадаємо, 6 червня в Тернопільській облраді відбулася бійка за участю Мосійчука.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: