Сутички в міськраді Харкова: що відповіли в управлінні СБУ

Читать на русском
Управління СБУ заявляє, що не має жодного стосунку до правопорушень, які відбулися в будівлі Харківської міськради.

Управління Служби безпеки в Харківській області заявляє, що не має жодного стосунку до правопорушень, які відбулися в будівлі Харківської міськради 20 червня.

Як пише «Слово і Діло», про це в Facebook повідомив начальник прес-служби управління Владислав Абдула, відповідаючи на заяву мера Харкова про те, що сутички в раді «вигідні обласному управлінню СБУ та прокуратурі».

«Хочу наголосити, що до правопорушень, які відбулися сьогодні в будівлі Харківської міської ради, обласне управління СБ України не має жодного стосунку. Звинувачення на адресу управління є безпідставними та брудними», – написав Абдула.

Він запевняє, що управління завжди працює виключно в рамках чинного законодавства України й готове брати участь у розслідуванні правопорушення.

«Ми відкриті до співпраці й готові в межах своєї компетенції взяти участь у розслідуванні подій для встановлення осіб, які порушили закон, а також тих, хто безпосередньо зацікавлений у таких провокаціях», – підсумував Абдула.

Нагадаємо, дві працівниці Харківської міської ради ушпиталені в стані середньої тяжкості після того, як у будівлі мерії був розпорошений газ під час сутичок активістів і працівників муніципальної охорони.

Також нагадаємо, що поліція відкрила кримінальне провадження за фактом зіткнень під час сесії міськради в Харкові за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) КК України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: