Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Аваков пообіцяв ініціювати припинення охорони судових установ Нацполіцією і Нацгвардією

19 лютого 2018 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв внести проект постанови Кабміну про припинення функцій охорони судових установ Нацполіцією і Нацгвардією. Раніше Шевченківський суд Києва відпустив на поруки нардепів учасника АТО Федорченка, якого підозрюють у нанесенні вогнепального поранення поліцейському. Його затримали 15 лютого біля Солом'янського районного суду Києва. В той день там розглядали справу про обрання запобіжного заходу меру Одеси Труханову. Між активістами та поліцією сталися сутички. Одному поліцейському вистрілили з пістолета в ногу.
Не виконано
Сказано 19 лютого 2018 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/arsen.avakov.1/posts/1669367836486649?pnref=story
  • http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/1402-19/page6
  • Лист Міністерства внутрішніх справ України від 10 травня 2018 року,

Результат

Відповідно до листа Міністерства внутрішніх справ України від 10 травня 2018 року, проект нормативно-правового акту Кабміну з питань припинення функцій охорони судових установ Нацполіцією та Нацгвардією не розроблявся та на розгляд уряду не вносився.

Нагадаємо, відповідно до ст. 160 Закону України про судоустрій і статус суддів, відповідна охорона судів повинна вестися створеною спеціальною службою судової охорони.

ВИСНОВОК: протягом трьох місяців проект постанови про припинення функцій охорони судових установ Нацполіцією і Нацгвардією навіть не розроблявся.

Редакція АП «Слово і Діло» присвоює обіцянці статус «не виконано», однак залишає за собою право на зміну статусу у разі ініціативи МВС щодо припинення охорони судових установ Нацполіцією і Нацгвардією.