Україна зможе платити за боргами до 2021 року

Читать на русском
В України достатньо міжнародних резервів для проходження періоду пікових платежів за державним боргом до кінця 2020 року.

В України достатньо міжнародних резервів для проходження періоду пікових платежів за державним боргом до кінця 2020 року.

Про це повідомляється на сайті Національного банку з посиланням на заяву глави НБУ Якова Смолія під час зустрічі з керівниками найбільших банків, пише «Слово і Діло».

ЄС надав 1 мільярд євро: чому Україна живе в борг і що з цим робити?Європарламент проголосував за надання Україні 1 мільярда євро. Про підтримку України розповіли експерти.

«Обсяг міжнародних резервів України достатній, щоб пройти через період пікових платежів за державним боргом до кінця 2020 року і без зовнішнього фінансування, але подальші перспективи економічного зростання країни прямо залежатимуть від прогресу в проведенні структурних реформ», - зазначив Смолій.

Говорячи про структурні реформи, він підкреслив, що мова, зокрема, йде про передбачену програмою співпрацю України з МВФ і подальше просування цих реформ важливе не тільки для збереження макрофінансової стабільності, а й для забезпечення довгострокового економічного зростання в Україні.

«Подальша співпраця з МВФ є запорукою довіри інвесторів і впливає на вартість боргового капіталу для України», - пояснив глава НБУ.

Як відомо, у 2018 році обсяг обов'язкових виплат України з державного і гарантованого державою боргу становить 325,53 млрд гривень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: