Трамп заборонив будь-які операції з боргом Венесуели

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп заборонив громадянам і юридичним особам США операції з суверенним боргом Венесуели.

Президент США Дональд Трамп заборонив громадянам і юридичним особам США операції з суверенним боргом Венесуели.

«Забороняється придбання боргу уряду Венесуели, включаючи дебіторську заборгованість», - наголошується в указі, опублікованому на сайті мінфіну США, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ТАСС.

У Трампа вважають нелегітимними президентські вибори у ВенесуеліДострокові президентські вибори, що проходять у Венесуелі, не є легітимними, заявила офіційний представник Держдепартаменту США Хізер Науерт.

Крім того, під заборону потрапило використання в якості застави будь-яких боргових зобов'язань Венесуели і частки в будь-яких компаніях і організаціях, де частка уряду Венесуели понад 50%.

Документ обмежить можливості Венесуели розпродавати держактиви «за копійчаним цінами за рахунок венесуельського народу», розповів високопоставлений представник адміністрації США.

На початку травня мінфін США запровадив санкції стосовно голови Національної асамблеї Венесуели Діосдадо Кабельо і заявив, що президент країни Ніколас Мадуро нібито отримує дохід з наркотрафіку.

У Венесуелі 20 травня пройшли дострокові президентські вибори. Ніколас Мадуро отримав понад 5,8 млн голосів - близько 68%. Його суперник від опозиційної партії «Прогресивний авангард» Енрі Фалькон набрав понад 1,8 млн голосів (21%). Ще до оголошення офіційних результатів він заявив, що не визнає їх.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: