Порошенко розповів, як Турчинов став президентом

Читать на русском
Президент Петро Порошенко під час допиту розповів, що самоусунення Януковича стало причиною ухвалення Радою рішення про покладання обов'язків президента на Турчинова.

Повноваження екс-президента Віктора Януковича не були достроково припинені в лютому 2014 року, а покладені на тодішнього голову Верховної Ради Олександра Турчинова в зв'язку із самоусуненням Януковича.

Про це під час допиту за допомогою відеозв'язку в Оболонському райсуді Києва заявив президент Петро Порошенко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Порошенка допитують у справі Януковича в режимі відеоконференції: реакція соцмережДопит Петра Порошенко проходить у режимі відеоконференції. Слово і Діло з'ясувало, що про це думають у соцмережах.

«Мені невідомо про рішення Верховної Ради про припинення повноважень президента Януковича. Мені відомо, що в зв'язку із самоусуненням Януковича обов'язки президента були покладені на голову Верховної Ради (Турчинова – ред.)», – сказав Порошенко.

Глава держави зазначив, що таке рішення ухвалили через відсутність зв'язку з Януковичем на той момент, відсутність президента на робочому місці та «втрату управління країною». При цьому президент наголосив, що обставини самоусунення Януковича має вивчити й встановити суд.

«Я б не хотів трактувати Конституцію й надавати юридичні роз'яснення», – сказав Порошенко й додав, що йому невідомо про будь-які звернення до Конституційного суду з цього питання.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко під час допиту в Оболонському районному суді Києва в справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича розповів про свою поїздку до Криму 27 лютого 2014 року для врегулювання ситуації на півострові.

Як відомо, допит президента України Петра Порошенка у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича припинили дочасно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: