Росія активно стягує війська до кордону України – Турчинов

Читать на русском
Останній тиждень на Донбасі встановив рекорд за кількістю обстрілів позицій українських військових.

Останній тиждень на Донбасі встановив рекорд за кількістю обстрілів позицій українських військових.

Як передає «Слово і Діло», про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, повідомляє його прес-служба.

Карта ООС: ситуація на сході України на 24 травняСитуація на сході країни за станом станом на 06:00 24 травня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

За його словами, впродовж тижня сталася найбільша за останні півроку кількість обстрілів не лише позицій ЗСУ, а й населених пунктів.

«Використовується заборонена Мінськими угодами артилерія, танки, реактивні системи залпового вогню», – сказав Турчинов.

Він додав, що обстріли української території велися на глибину до 30 кілометрів, внаслідок чого були знищені цивільна інфраструктура, є загиблі не лише серед військових, але й серед мирного населення.

Зазначається, що в зв’язку із загостренням ситуації на сході Турчинов прибув на українські позиції в зоні проведення операції Об’єднаних сил.

Він розповів, що українська розвідка спостерігає активну концентрацію російських військ у безпосередній близькості до українсько-російського кордону. Це свідчить «про підготовку російським військово-політичним керівництвом масштабних провокацій та наступальних дій, які можуть розпочатися в будь-який час».

Разом із тим секретар РНБО наголосив, що попри постійні провокації з боку бойовиків, «наші бійці не лише гідно втримали оборону, а й значно покращили свої позиції».

«Українські військові готові до рішучої протидії будь-яким провокаціям з боку російсько-окупаційних військ», – підсумував Турчинов.

Нагадаємо, за минулу добу бойовики 36 разів порушили режим припинення вогню, з них 12 разів – з артилерії та мінометів.

Також у п'ятницю, 25 травня, бойовики обстріляли південну околицю Старої Миколаївки. Ворог вів вогонь із житлових кварталів Горлівки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: