Сенат США ухвалив військовий бюджет

Читать на русском
Сенат США більшістю голосів ухвалив законопроект про бюджет Пентагону на 2019 фінансовий рік у розмірі 716 мільярдів доларів.

Сенат США більшістю голосів ухвалив законопроект про бюджет Пентагону на 2019 фінансовий рік у розмірі 716 мільярдів доларів. «За» проект документа проголосували 85 сенаторів, десять висловилися «проти».

По це повідомляє «Інтерфакс-Україна» у вівторок, 19 червня, пише «Слово і Діло».

Випробування ракетних комплексів Javelin: що означає для ЗСУ озброєння?В Україні у вівторок, 22 травня, відбулися пуски ракетних комплексів Javelin. Про значення американського озброєння для ЗСУ розповіли експерти.

Законопроект передбачає найбільше за десятиліття підвищення зарплат військовослужбовцям, збільшення кількості військових кораблів, одиниць військової авіації, а також військового контингенту.

Згідно з документом, 617 млрд дол. буде виділено на базовий бюджет Пентагону, 68,5 млрд дол. – на закордонні надзвичайні операції, 21,6 млрд дол. – на програму ядерних розробок.

Законопроект також санкціонує розробку балістичної ракети з ядерним боєзарядом, що розміщується на підводних човнах. На цю розробку передбачається виділення $65 млн із бюджету.

Як і запитував спочатку Пентагон, 23,1 дол. млрд піде на будівництво десяти нових військових кораблів, $7,6 млрд – на закупівлю 75 винищувачів-бомбардувальників F-35.

Крім цього, документ передбачає підвищення заробітної плати військовим на 2,6%, що навіть більше, ніж просило раніше оборонне відомство.

Очікується, що нижня й верхня палати працюватимуть на спільному засіданні над усуненням розбіжностей, що містяться в підтримуваних ними версіях законопроектів. Ключові суперечності в основному пов'язані з розміром збройних сил, основними системами озброєнь і питаннями реформи управлінської структури Пентагону. Законодавці сподіваються завершити роботу щодо об'єднаного проекту в липні.

Нагадаємо, військовий бюджет США на 2018 рік становить майже 700 млрд дол. Документ передбачає виділення 4,6 млрд дол. європейським союзникам з НАТО в рамках протидії російській загрозі.

Також окремим рядком передбачається виділення 350 млн дол. на військову допомогу Україні.

Раніше стало відомо, яку зброю Україна може отримати від Канади та чи допоможе це ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: