В Австралії відбудеться міжнародна конференція, присвячена Україні

Читать на русском
Сесійні виступи включатимуть обговорення сучасного стану України, зокрема тривалу кризу на сході країни.

У мельбурнському університеті ім. Монаша 12-14 липня проходитиме Міжнародна конференція «Україна і світ: культура, політика, суспільство».

Як пише «Слово і Діло», під час заходу науковці з Австралії, України, Бельгії, Італії, Канади, Нової Зеландії та США обговорять роль і місце сучасної України у світі, інформує «Укрінформ».

«Для того щоб розуміти сучасний світ, треба зрозуміти Україну. Виклики, перед якими стоїть Україна: збереження суверенності в контексті війни та ворожого економічного й культурного тиску; зміцнення демократії всупереч глобальній тенденції до авторитаризму; боротьба з корупцією в державному й приватному секторах; забезпечення усім громадянам пристойного рівня життя – це виклики, з якими все частіше зустрічається світова спільнота в особливо загостреній формі. Під час нашої конференції науковці з різних країн світу розглядатимуть ці та інші актуальні питання з погляду сучасності та в їх історичній зумовленості», - розповів директор Центру україністики ім. Миколи Зерова Університету Монаша Марко Павлишин.

Сесійні виступи включатимуть обговорення сучасного стану України, зокрема тривалу кризу на сході країни та відповіді українського суспільства й української культури на виклики постмайданівського періоду як в Україні, так і в національних громадах за її межами. Окрема сесія присвячена тематиці українців в Австралії та питанням міграції в загальному. Ця сесія є частиною відзначення 70-річчя українського поселення в Австралії.

Нагадаємо, 38 країн закликали генсека ООН сприяти звільненню Сенцова.

Олег Сенцов, затриманий в Криму у 2014 році і засуджений в Росії до 20 років за нібито підготовку теракту, голодує з 14 травня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: