Порошенко написав у Washington Post статтю

Читать на русском
Президент Петро Порошенко у своїй статті в американській газеті The Washington Post розповів про успіхи України.

Президент Петро Порошенко у своїй статті в американській газеті The Washington Post розповів про успіхи України під його керуванням в боротьбі з корупцією.

Як пише «Слово і Діло», матеріал під назвою «Моя мета – перемогти корупцію в Україні» оприлюднений на сайті видання.

Перше, чим похвалився глава держави, – це ухвалення парламентом його законопроекту про створення в Україні Антикорупційного суду.

«Після мого обрання в травні 2014 року я вирішив побудувати абсолютно нову архітектуру боротьби з корупцією. Моїми союзниками в цьому стали активне українське суспільство та його волонтерські мережі разом із нашими міжнародними партнерами в Європейському Союзі, Міжнародному валютному фонді та Північній Америці», – пише він.

Але, за словами Порошенка, цьому процесу заважають вороги «як усередині, так і ззовні». З одного боку, Росія своєю «тактикою руйнування та гібридною війною намагається позбавити українців права самостійно визначати своє майбутнє», з іншого – популісти в самій Україні, які переслідують власні корисливі інтереси.

Окрім закону про Антикорупційний суд, Порошенко назвав і інші успіхи в очищені влади. Це і необхідність подання електронних декларацій чиновниками, і ліквідація корупційних схем з відшкодуванням податку на додану вартість, і запровадження прозорої системи закупівель ProZorro, і припинення використання НАК «Нафтогаз України» як «дійної корови» для політичних лідерів.

Нагадаємо, Порошенко вніс як невідкладний законопроект про утворення ВАСУ.

Як повідомлялося, 7 червня Верховна Рада ухвалила закон№7440 про Вищий антикорупційний суд України. «За» проголосували 315 народних депутатів. Президент Петро Порошенко підписав його 11 червня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: