Розенблат провалив обіцянку голосувати за законопроект про Антикорупційний суд

Читать на русском
Борислав Розенблат не виконав обіцянку підтримати законопроект про Антикорупційний суд. Народного депутата не було на голосуванні.

Народний депутат України Борислав Розенблат провалив обіцянку підтримати законопроект про Антикорупційний суд.

Таку обіцянку він дав 15 лютого 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

«Нам достатньо одного Антикорупційного суду, який має бути в Україні. Тому двома руками за, – заявив нардеп. – Сама ідея створення Антикорупційного суду – це люди, які взагалі не мають жодного стосунку до України. Це іноземці, які мають вищу ступінь права, юристи, й вони проводитимуть засідання суду. Тобто там не будуть грати роль ані прізвища, ані посади, ані заслуги перед українським народом. Там розглядатимуться суто питання юридичної площини. Якщо людина скоїла злочин і причетна до хабарництва чи отримала хабара, будь-яке корупційне діяння, вона буде каратися за законом. І жодні можливості, щоб уникнути чи дати хабара якомусь судді й зам’яти цю справу, такого не буде. Тому, я вважаю, для всіх корупціонерів у нашій країні в боротьбі з корупцією буде поставлена жирна крапка, коли ми створимо Антикорупційний суд».

Проте, коли 7 червня 2018 року Верховна Рада ухвалювала в другому читанні та в цілому президентський законопроект про Вищий антикорупційний суд, нардепа Розенблата не було на голосуванні.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Розенблат дав 44 обіцянки, з яких 17 виконав, а 7 – провалив.

Раніше ми писали, що директор НАБУ Артем Ситник вважає, що створити Антикорупційний суд можливо вже за півроку.

Також ми повідомляли, що суд відмовився продовжувати дію процесуальних обов'язків народного депутата Борислава Розенблата, якого детективи НАБУ підозрюють в отриманні неправомірної вигоди й зловживанні впливом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: