Ситник повідомив, скільки часу треба на створення Антикорупційного суду

Читать на русском
Директор НАБУ Артем Ситник вважає, що створити Антикорупційний суд можливо вже за півроку.

Директор НАБУ Артем Ситник вважає, що створити Антикорупційний суд можливо вже за півроку.

Про це він заявив під час зустрічі з молоддю в суботу у столичному Парку корупції, повідомляє Укрінформ, передає Слово і Діло.

«Я зроблю прогноз, наскільки швидко можна створити цей суд. Його можна створити за півроку. Якщо ми створювали з нуля НАБУ - це набагато складніший механізм, ніж Антикорупційний суд, - ми його запустили менш ніж за 8 місяців. Звичайно, що це була важка праця, але ми це зробили. Тому за півроку, за наявності політичної волі, це можна зробити», - підкреслив Ситник.

Водночас він додав, що важко спрогнозувати наявність політичної волі.

Рада ухвалила закон про Антикорупційний суд: як голосували нардепиЗакон про Антикорупційний суд був ухвалений у парламенті 315 голосами. Хто і як голосував – на нашій інфографіці.

«За три роки її не додалося в Україні, на жаль. Якщо нам - НАБУ, громадянському суспільству, міжнародним партнерам - вдасться не послабити увагу за цим процесом і не послаблювати тиск на тих людей, які повинні «сидіти», то це буде достатньо швидко», - сказав директор НАБУ.

За його словами, закон про Антикорупційний суд так важко проходив, «бо в залі сидить Розенблат, Поляков і ряд інших - це все представники більшості».

Раніше, президент України повідомив, що згідно з його планом, антикорупційний суд може розпочати роботу до кінця 2018 року.

Нагадаємо, пізніше в законі про Антикорупційний суд «підмінили» апеляцію. У тексті закону з'явилася норма про те, що апеляції у справах НАБУ, які зараз вже розглядаються в судах, будуть проходити в судах загальної юрисдикції, а не в Антикорупційному суді.

«Слово і Діло» розбиралася, як за закон голосували фракції та групи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: