МОЗ попросив провести перевірку «Охматдиту»

Читать на русском
Міністерство охорони здоров'я звернулося до Нацполіції, НАБУ і ГПУ з проханням перевірити діяльність дитячої спеціалізованої лікарні Охматдит.

Міністерство охорони здоров'я звернулося до Нацполіції, НАБУ і ГПУ з проханням перевірити діяльність дитячої спеціалізованої лікарні Охматдит.

Наймасштабніші довгобуди України«Слово і Діло» пригадало головні «будівництва століття»: проекти, які важко завершити, але й закрити вже не можна – надто багато на них витрачено.

Відповідні листи силовикам були спрямовані у вівторок, 19 червня, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я, пише «Слово і Діло».

Відзначається, що підставою для такого звернення стали результати внутрішньої перевірки лікарні і факти, оприлюднені в ЗМІ.

Зокрема, МОЗ України закликає правоохоронні органи перевірити одержання неправомірної вигоди посадовою особою Охматдиту, зловживання службовим становищем та інші правопорушення.

У листі до правоохоронців йдеться, що згідно з інформацією в ЗМІ, батьків пацієнтів примушували купувати дорогі препарати, які були в наявності на складах лікарні. Відзначається, що це підтверджується результатами внутрішньої перевірки НДСЛ Охматдит. У документі наголошується, що міністерство за попереднім аналізом заявок на закупівлі ліків за кошти держбюджету на 2018 рік за програмою Дитяча онкологія встановило перевищення потреби на 7812 одиниць (що еквівалентно 63,8 млн гривень).

«З огляду на викладене, на підставі статей 60, 214 КПК України МОЗ України просить дати правову оцінку наведеним фактам», - йдеться в листі Міністерства охорони здоров'я.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман розповів, коли добудують «Охматдит».

Також відзначимо, що у Супрун прогнозують спалах ботулізму в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: