Москалькова заявила про затвердження «дорожньої карти» щодо відвідування ув'язнених

Читать на русском
Уповноважена з прав людини Росії Тетяна Москалькова заявила про затвердження «дорожньої карти» щодо відвідування ув'язнених в РФ і Україні.

Уповноважена з прав людини Росії Тетяна Москалькова заявила про затвердження «дорожньої карти» щодо відвідування ув'язнених в РФ і Україні.

Про це йдеться в заяві російського омбудсмена за результатами зустрічі з українською колегою Людмилою Денісовою, пише «Слово і Діло».

Як можна було використати ЧС у Росії для звільнення українських політв’язнів?У МЗС України не виключають, що РФ може погодитися на звільнення українських політв’язнів під час проведення ЧС із футболу. Міркували про ситуацію експерти.

«Не дивлячись на складну інформаційну та гуманітарну обстановку, що склалася навколо процесу наших домовленостей, при особистій зустрічі нам вдалося виробити і затвердити «дорожню карту», засновану на принципах взаємності, синхронності та паритетності відвідувань», - заявила Москалькова.

За її словами, омбудсмени обмінялися списками громадян з 34 прізвищ, яких хотіли б відвідати в місцях позбавлення волі в Росії і Україні. Також було обговорено графік взаємних візитів.

«Ми звертаємося з листами про взаємне відвідування чотирьох ув'язнених за вибором кожного боку», - йдеться в заяві.

Російський омбудсмен зазначила, що ув'язнених планується відвідати до серпня.

У свою чергу, Денісова підготувала лист Москалькової з проханням посприяти в її відвідуванні українців Володимира Балуха, Олега Сенцова, Станіслава Клиха і Олександра Кольченка.

«За наявною у мене інформацією, їхній стан здоров'я погіршується. На даний момент у мене немає докладної інформацііх про стан здоров'я зазначених громадян. З огляду на вищевикладене, прошу Вас сприяти у відвідуванні мною Балуха В., Сенцова О., Клиха С. і Кольченка А. з метою моніторингу дотримання їхніх прав на належну медичну допомогу», - йдеться в листі, опублікованому в Facebook Денісової.

Одночасно вона обіцяє забезпечити російської колезі синхронне відвідування чотирьох громадян, які утримуються в ув'язненні на території України «згідно з заявленим списком».

Раніше Денісова заявила, що домовленості з Москальковою знову зірвані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: