НАБУ закрило провадження щодо заступника Матіоса – ЗМІ

Читать на русском
В Антикорупційному бюро не знайшли складу злочину в справі заступника Анатолія Матіоса, пишуть ЗМІ.

Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження за фактами можливого незаконного збагачення та декларування недостовірної інформації заступником головного військового прокурора Дмитра Борзих.

Про це агентству «Українські новини» розповіли джерела в правоохоронних органах, повідомляє «Слово і Діло».

Детективи дійшли висновку, що в діях Борзих відсутній склад злочину.

Як відомо, в березні Спеціалізована антикорупційна прокуратура порушила кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення та декларування недостовірної інформації Борзих після сюжету Bihus.info.

За інформацією журналістів, декларація про доходи за 2016 рік заступника головного військового прокурора Борзих офіційно засекречена. У самій його декларації не вказані витрати на оренду будинку площею 390 квадратних метрів у Лісниках під Києвом.

Влітку 2016 року цей будинок клієнтам показував ріелтор Євген Островський. За його словами, тоді вартість щомісячної оренди будинку становила $3,5 тисячі, або понад 90 тисяч гривень.

При цьому в декларації Борзих зазначено, що в 2015 році його зарплата склала 378 тис. грн, тобто лише 31 тис. грн на місяць, що становить третину вартості оренди будинку.

Також він не вніс до декларації доходи жінки, з якою проживав і яка користувалася автомобілем Range Rover Evoque, вартість якого навіть на вторинному ринку в середньому становить близько 1,5 млн грн. Сам Борзих задекларував у власності автомобіль Toyota Camry вартістю 300 тис. грн.

Нагадаємо, НАБУ розслідує можливе незаконне збагачення заступника глави АП.

Раніше Бюро розпочало розслідувати можливі зловживання при будівництві футбольних полів зі штучним покриттям.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: