З'ясувалося, коли запрацює Антикорупційний суд

Читать на русском
Згідно з планом президента України Петра Порошенка, антикорупційний суд може розпочати роботу до кінця 2018 року

Президент України Петро Порошенко повідомив, що згідно з його планом, антикорупційний суд може розпочати роботу до кінця 2018 року.

Про це йдеться на сайті президента.

«Я буду робити все можливе для того, щоб антикорупційний суд створити до початку президентської кампанії. Мова йде не тільки про створення умов для конкурсу, а й те, щоб конкурс, сформувати суд і запустити», - сказав Петро Порошенко.

Президент повідомив, що він не знає чи буде його інціатіва підтримана українським політикумом.

Рада ухвалила закон про Антикорупційний суд: як голосували нардепиЗакон про Антикорупційний суд був ухвалений у парламенті 315 голосами. Хто і як голосував – на нашій інфографіці.

«У мене є відповідь - не знаю. Не впевнений. Але це точно буде підтримано. Ця моя ініціатива буде підтримана українським народом. Точно ця ініціатива буде підтримана українським суспільством. І точно ця ініціатива буде підтримана нашими партнерами», - зазначив Порошенко.

«Тому я буду дуже рішуче наводити порядок і забезпечувати швидке створення суду. Так само, як ми зробили з багатьма іншими реформами», - додав президент.

Як відомо, у четвер, 7 червня, Верховна Рада 315 голосами підтримала створення Вищого антикорупційного суду.

Нагадаємо, пізніше в законі про Антикорупційне суді «підмінили» апеляцію. У тексті закону з'явилася норма про те, що апеляції у справах НАБУ, які зараз вже розглядаються в судах, будуть проходити в судах загальної юрисдикції, а не в Антикорупційному суді.

«Слово і Діло» розбиралася, як за закон голосували фракції та групи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: