Передача ДФС уряду незаконна - Данилюк

Читать на русском
Рішення КМУ про перепідпорядкування йому ДФС, яка зараз координується Міністерством фінансів, ухвалено в порушення регламенту та є незаконним.

Рішення КМУ про перепідпорядкування йому ДФС, яка зараз координується Міністерством фінансів, ухвалено в порушення регламенту та є незаконним.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк на зустрічі з бізнесом в Києві в четвер, 31 травня, передає Інтерфакс-Україна.

«Рішення ще не було оприлюднено. Думаю, ніколи не буде оприлюднено, тому що не відповідає системі загального державного управління», - сказав він.

Данилюк нагадав, що Мінфін формує політику в податковій і митній сфері, а відповідний орган, який реалізує цю політику - ДФС, знаходиться в координації міністерства.

Він зазначив, що Мінфін так працює з казначейством, Держфінмоніторингом, і ДФС також повинна бути в єдиній системі.

«Перепідпорядкування - це питання кілька разів піднімався. Я не знаю, що за цим стоїть, але, точно, концентрація стількох повноважень, особливо в передвиборний період, в одних руках - це неправильно, і ми повинні, в першу чергу, думати про державні інтереси і думати про державу», - сказав міністр фінансів.

На його думку, нинішній конфлікт стане поштовхом для реформування ДФС.

«Досить прикривати те, що нічого не відбувається. Є межа терпінню», - підкреслив Данилюк.

Нагадаємо, що раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що уряд на засіданні проголосувало за перепідпорядкування ДФС безпосередньо Кабміну.

Крім того, Кабмін також виключив Мінфін з переліку відомств, чиє погодження обов'язково для документів, які направляються на розгляд уряду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: