Гройсман закликав відмовитися від монополії касових апаратів

Читать на русском
Потрібно знищити монополію бізнесу на касові апарати, драконівські регуляції в касових апаратах.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про важливість ухвалення парламентом законодавства, яке допоможе скасувати монополію на касові апарати й дозволить підприємцям використовувати для обліку операцій різні мобільні гаджети.

Про це він заявив під час засідання уряду в середу, 31 січня, пише «Слово і Діло».

(Не)чесна парковка: чому ми платимо повз касуЖурналіст Максим Кречетов розповідає, що кожен українець є частиною корупційних схем в країні.

«Потрібно знищити монополію бізнесу на касові апарати, драконівські регуляції в касових апаратах. Щось ми вже скасували рішеннями уряду, щось потрібно ще скасувати рішеннями президента, й такі пропозиції вже в президента. Але є рішення, які потрібно скасувати змінами до законодавства. Потрібно знищити монополію касових апаратів», – сказав прем'єр.

Він також додав, що сьогодні досить багато гаджетів, які можна використовувати для обліку продажу, й не змушувати людей платити гроші за використання касових апаратів.

Нагадаємо, що в липні 2015 року президент Петро Порошенко підписав закон, який скасовує обов'язкове використання касових апаратів для підприємців із річним доходом, нижчим за 1 млн грн.

8 травня 2017 року Кабмін ухвалив постанову, яка зобов'язала підприємців продавати побутову техніку лише через касовий апарат.

Раніше в Кабінеті міністрів запропонували зобов'язати встановити платіжні термінали всіх суб'єктів господарювання, в тому числі платників єдиного податку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: