Смолій представив кандидатуру на посаду свого першого заступника

Читать на русском
Яків Смолій представив Раді центробанку кандидатуру члена правління Катерини Рожкової для затвердження на посаду першого заступника.

Голова Національного банку України Яків Смолій представив Раді центробанку кандидатури члена правління Катерини Рожкової для затвердження на посаду першого заступника та Сергія Холода на посаду заступника голови правління.

Як повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» в прес-службі Нацбанку, Смолій розраховує на підтримку Радою запропонованих кандидатур, пише «Слово і Діло».

Смолія призначили головою НБУ: результати голосування в РадіЯків Смолій став новим головою Нацбанку. Хто підтримав його кандидатуру в парламенті – дивіться на інфографіці Слова і Діла.

У прес-службі при цьому нагадали, що згідно із законом «Про Національний банк України», правління центробанку складається з шести осіб: голови, першого заступника та чотирьох заступників голови. Заступників призначає на посади Рада НБУ за поданням голови Нацбанку.

Як повідомлялося, Рожкова 1972 р. н., закінчила Київський національний економічний університет і Міжнародний інститут менеджменту. У 1998-2005 роках працювала в банку «Аваль», пройшовши шлях від економіста до директора фінансового департаменту, потім у 2006-2008 роках була заступником голови правління й на інших посадах в Ерсте Банку, в 2009 році півроку очолювала департамент безвиїзного банківського нагляду НБУ, а в 2010-2013 роках обіймала посаду заступника голови правління Фінбанку.

З 2013 року Рожкова працювала заступником голови правління Платинум Банку, а з 2014 року до червня 2015 року – виконувала обов'язки голови правління цього банку, потім із 10 червня 2015 року перебувала на посаді директора Департаменту банківського нагляду НБУ.

У січні 2016 року Рожкова була призначена виконувачкою обов'язків заступника голови НБУ з питань роботи блоку пруденційного нагляду, який раніше очолював Олександр Писарук.

Нагадаємо, 15 березня 2018 року Верховна Рада призначила головою Національного банку України Якова Смолія.

Раніше «Слово і Діло» писало чим володіє Смолій і хто його бізнес-партнери.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: