У Криму незаконно утримують сімох українських моряків – Слободян

Читать на русском
В окупованому Криму семеро українських моряків, затриманих силовиками, знаходяться в неволі.

В окупованому Криму семеро українських моряків, затриманих силовиками, знаходяться в неволі.

Про це повідомив прес-секретар Держприкордонслужби Олег Слободян, передає «Слово і Діло».

Що відбувається в Азовському морі та чи є загроза вторгнення РФ?У травні РФ видала припис про заборону входу суден у води Азовського моря в районі Бердянська та Маріуполя до 23 травня. Про подальший перебіг подій розповіли експерти.

«Ситуацій із затримання було дві, в цілому мова йде про сімох наших моряків», - сказав Слободян.

Проти капітана українського риболовецького судна ЯМК-0041 (порт приписки - Очаків), затриманого 4 травня російськими прикордонниками в Чорному морі на захід від мису Тарханкут, порушили кримінальну справу про браконьєрство.

У рибалок вилучили кілометри мереж і рибу. Судно і екіпаж, що складається з п'яти громадян України, доставили на територію анексованого Криму.

У Державній прикордонній службі України зазначили, що судно мало дозвільні документи на вилов риби в межах 12-мильної морської зони, і припустили, що капітан судна міг порушити кордон і відправитися туди, де, на його думку, буде кращий вилов.

В ДПСУ додали, що вивчають всі обставини інциденту.

Нагадаємо, що російські прикордонники затримали українське риболовецьке судно «ЯМК-0041» на заході від мису Тарханкут в анексованому Росією Криму нібито за незаконний промисел камбали-калкана.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: