МЗС: збільшилася кількість арештів українських моряків

Читать на русском
У МЗС констатують збільшення кількості фактів затримання та арешту українців-членів екіпажів морських суден за кордоном.

У Міністерстві закордонних справ констатують збільшення кількості фактів затримання та арешту українців-членів екіпажів морських суден за кордоном і застерігають від співпраці із сумнівними компаніями.

Відповідні рекомендації громадянам України, які планують працевлаштування в судноплавних компаніях, оприлюднив у п'ятницю, 4 травня, Департамент консульської служби МЗС, пише «Слово і Діло».

За даними МЗС, основними причинами затримань та арештів є перевезення нелегальних мігрантів і заборонених вантажів.

«Та передумовою потрапляння в надзвичайні ситуації є необізнаність, легковажність ухвалення рішення про виконання робіт або згода на незаконний швидкий заробіток», – наголошують дипломати.

Міністерство закордонних справ застерігає громадян України від співпраці із сумнівними недобросовісними крюїнговими компаніями та фізичними особами, діяльність яких суперечить законодавству України та міжнародним правовим актам зі сфери мореплавства й пов’язана з організованими злочинними групами.

МЗС наголошує на необхідності дотримання процедури підписання індивідуальних контрактів щодо працевлаштування на морських суднах за кордоном, що є однією з передумов запобігання виникненню кризових ситуацій.

Раніше ФСБ Росії заявила про затримання українського судна в Чорному морі.

Нагадаємо, що до акваторії Чорного моря увійшли військові кораблі НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: