З піратського полону звільнені 6 українських моряків – Клімкін

Читать на русском
Звільнені з нігерійського полону п’ятеро українських моряків повернулися на батьківщину після тривалого лікування в Нідерландах, ще один продовжить реабілітацію.

Звільнені з нігерійського полону п’ятеро українських моряків повернулися на батьківщину, ще один продовжить лікування в Нідерландах.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив голова МЗС Павло Клімкін на своїй сторінці в Facebook.

«Завдяки спільним із нідерландськими та нігерійськими друзями зусиллям вдалося звільнити з піратського полону шістьох наших співвітчизників, які майже місяць утримувалися в заручниках у дельті Нігера», – зазначив міністр.

За словами Клімкіна, п’ятеро українських моряків сьогодні вранці прибули в Україну. Ще один моряк поки залишається в Нідерландах на лікуванні, але найближчим часом має повернутися додому.

«Глибоко вдячний нашим нідерландським і нігерійським партнерам за щиру турботу й кропітку цілодобову роботу, завдяки якій вдалося врятувати людські життя», – йдеться в повідомленні.

На переконання голови МЗС, спільні дії є гідним прикладом міжнародної взаємодопомоги в боротьбі з піратством XXI століття.

Нагадаємо, в Нігерії заарештували швейцарський танкер San Padre Pio з українським екіпажем за незаконну торгівлю паливом.

Раніше в німецькій судноплавній компанії Peter Döhle Schiffahrts-KG заявили про звільнення шістьох моряків, захоплених піратами в полон біля берегів Нігерії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: