Порошенко і Гройсман привітали моряків зі 100-річчям ВМС

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко написав у Twitter про перемогу українського руху на флоті в перший рік після революції в Росії.

Президент України Петро Порошенко написав у Twitter про перемогу українського руху на флоті в перший рік після революції в Росії.

«29 квітня 1918 роки над більшістю кораблів Чорноморського флоту в Севастополі замайорів синьо-жовтий прапор», - зазначив президент.

За його словами, проголошення створення Військово-морських сил (ВМС) України остаточно зафіксувало перемогу українського руху на флоті.

Порошенко додав, що до падіння більшовицького режиму в Криму призвели дії українських воєнних.

Прем'єр Володимир Гройсман в свою чергу нагадав, що для України має історичне значення придушення більшовицьких військ.

«Це означає, що Україна як суверенна і незалежна держава завжди буде морською державою зі своїми Військово-морськими силами і флотськими традиціями, які в нашій історії сягають корінням ще в часи княжої та козацько-гетьманської епохі», - підкреслив прем'єр-міністр України.

Він також згадав сьогоднішню окупацію Криму Росією, назвавши дії Москви ганебної акцією, під час якої російські війська вторглися на територію півострова без розпізнавальних знаків.   Нагадаємо, Національний банк України в середу, 18 квітня, ввів в обіг пам'ятну монету номіналом 10 гривень з нагоди 100-річчя Українського військово-морського флоту.

Раніше екс-командувач ВМС розповів, чому не захистили Крим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: