Бойовики обстріляли біля Маріуполя патруль ОБСЄ

Читать на русском
Згідно з повідомленням, інцидент стався напередодні вдень у непідконтрольному українському уряду населеному пункті Пікузи, розташованому за 23 км від Маріуполя.

Бойовики обстріляли в Донецькій області патруль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Про це повідомляє прес-служба СММ, пише «Слово і Діло».

Меморандум проти РФ у суді ООН: чи вдасться домогтися компенсації за Крим і Донбас?12 червня Україна передала до Міжнародного суду ООН меморандум про порушення РФ Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму.

Згідно з повідомленням, інцидент стався напередодні вдень у непідконтрольному українському уряду населеному пункті Пікузи, розташованому за 23 км від Маріуполя.

«Патруль СММ у складі шести працівників місії на двох броньованих автомобілях перебував у н. п. Пікузи на перехресті доріг T-0519 і C-051235, де спостерігачі зупинилися, щоб зафіксувати свіжі сліди, мабуть, бойової броньованої машини (типу БМП) на асфальті. Один зі спостерігачів вийшов з автомобіля, після чого всі члени патруля почули дві короткі черги зі стрілецької зброї», – наголошується в повідомленні.

При цьому уточнюється, що стріляли з автомата АК-74 й характер цих пострілів був радше попереджувальним.

«Один із членів патруля, який перебував у салоні автомобіля, побачив двох чоловіків у одязі військового типу, які стояли на відстані близько 50 метрів на південь від дороги. У одного з них був при собі автомат (АК-74). Стріляючи з автомата, він направив його вгору під кутом 45° у напрямку патруля СММ. Потім озброєний чоловік зробив 2-3 кроки в бік спостерігачів і зробив ще один постріл у повітря під кутом 45° в напрямку патруля місії. Після останнього пострілу обидва чоловіки розвернулися й проїхали на південь уздовж дороги C-051235. Вогонь мав попереджувальний характер, щоб змусити спостерігачів залишити цей район», – ідеться в повідомленні.

Після цього патруль СММ негайно виїхав і благополучно повернувся на базу в Маріуполі.

Раніше бойовики обстріляли селище під Донецьком.

Також нагадаємо, Україна закликала бойовиків відремонтувати майно Vodafone.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: