На Землі знайшли пил, старший за нашу Сонячну систему

Читать на русском
Ці космічні частинки пережили щонайменше 4,6 мільярда років і подорожували по неймовірним відстаням, згідно з новими дослідженнями їх хімічного складу.

Міжнародна команда вчених виявила на Землі унікальні частки міжзоряного пилу.

Вчені говорять, що ці частинки, зібрані з верхньої атмосфери Землі, старше нашої Сонячної системи, пише Science Alert, передає «Слово і Діло».

Ці космічні частинки пережили щонайменше 4,6 мільярда років і подорожували по неймовірним відстаням, згідно з новими дослідженнями їх хімічного складу. Ці дрібні частинки міжзоряного пилу можуть розповісти нам, як формуються планети і зірки.

Пил, з якої формувалася Сонячна система, тепер розсіяний кометами по всьому її об'єму. Використовуючи інфрачервоний і електронний мікроскопи, команда проаналізувала хімічний склад частинок пилу. Аналіз показав, що цей пил містить структури, що отримали назву GEMS і представляють собою скло з вкрапленнями металів і сульфідів, в якому майже повністю відсутній вуглець.

«Наші спостереження показують, що ці екзотичні зерна є досонячним міжзоряним пил, яка утворює будівельні блоки планет і зірок. У нас на кінчиках пальців виявилися початкові матеріали формування планет. Це захоплює і дозволяє глибше зрозуміти процеси змін у космосі», - говорить провідний дослідник Хоуп Ишии з Гавайського університету в Маноа.

Результати показали, що зерна GEMS спочатку з'явилися в середовищі, яке було холодним і багатим на радіацію. Навіть невеликої кількості тепла було достатньо для руйнування зв'язків у зернах.

Раніше в Китаї запустили першу комерційну ракету.

Також нагадаємо, що восьмитонна китайська космічна станція падала на Землю.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: