Восьмитонна китайська космічна станція падає на Землю – відео

Читать на русском
Китайська космічна станція Тянгун-1 впаде у проміжку між ранком 31 березня і полуднем 1 квітня. Вчені вирахували приблизне місце приземлення.

Китайська космічна станція «Тянгун-1» («Небесний палац»), згідно з прогнозом Європейського космічного агентства, зійде з орбіти і досягне атмосфери Землі у проміжку між ранком 31 березня і полуднем 1 квітня.

Як пише «Слово і Діло», радіолокаційний комплекс в Німеччині зміг зафіксувати обертання падаючої орбітальної станції.

Вчені Фраунгоферского інституту високочастотної фізики та радіолокаційної техніки встановили, що швидкість обертання збільшилася до 2,2 градуса за секунду, що становить один оборот навколо своєї осі за 2 хвилини 43 секунди.

Єдина в світі зйомка орбітальної станції Китаю була проведена 27 березня.

Radarfilm von Tiangong-1 gemessen am 27.3.2018Fraunhofer FHR

Спостереження проводяться для того, щоб з’ясувати, чи залишається корпус станції неушкодженим або ж вона вже почала розпадатися на частини, а також щоб встановити швидкість і напрямок її обертання.

У зону можливого падіння уламків станції входять Португалія, Іспанія, Італія, Греція, Туреччина, території центральноазіатських республік (за винятком Казахстану), Китай, Японія, вся Африка, країни Азії, Океанії, Австралія, США, Мексика, країни Центральної і Південної Америки.

Нагадаємо, «Тяньгун-1» або «Небесний палац», яку Пекін запустив у 2011 році вийшла з ладу у 2016 році. Китайське космічне агентство інформувало ООН, що станція увійде в атмосферу Землі в період між жовтнем 2017 року та квітнем 2018 року.

За весь час роботи «Тяньгун-1» відвідали шестеро космонавтів, зокрема і перша китайська жінка, яка побувала в космосі.

Раніше Маск назвав дату запуску першого інтернет-супутника.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: