SpaceX відправить в космос ракету Falcon 9 нового покоління

Читать на русском
10 травня компанія SpaceX має намір провести запуск фінальної версії ракети Falcon 9 - Block 5.

10 травня компанія SpaceX має намір провести запуск фінальної версії ракети Falcon 9 - Block 5.

Як пише «Слово і Діло», представники компанії заявили, що задоволені результатами тестів ракети, які пройшли 4 травня на стартовому майданчику LC39A, повідомляє Space.com.

Стала відома дата пуску новітньої ракети SpaceXФінальна версія важкої ракети-носія Falcon 9 Block 5 американської компанії SpaceX стартує 24 квітня 2018 року з космодрому на мисі Канаверал.

Тести, при яких були задіяні всі дев'ять двигунів Merlin 1D +, розташовані на першому ступені ракети, тривали сім секунд. За цей час вдалося отримати важливі дані і довести готовність ракети до старту.

Особливістю Block 5 є поліпшений перший ступінь. Як очікується, він зможе використовуватися повторно як мінімум 10 разів. У свій перший політ ракета повинна вивести на орбіту перший геостаціонарній телекомунікаційний супутник Бангладеш Bangabandhu-1.

«У Block 5 в основному підсумовуються всі, що ми дізналися про повторне використання ракет. Це підвищення надійності, яке збільшує можливість повторного використання», - заявив віце-президент SpaceX по надійності збірки і польоту Ханс Кенігсманн.

Коли його попросили навести приклад одного з удосконалень Block 5, Кенігсманн зазначив, зокрема, матеріали в тепловому щиті першого ступеня біля бази двигуна. Також, алюмінієві керма замінили на титанові. Крім того, новий обтічник буде трохи більше і допрацьованим під порятунок і повторне використання.

Додамо, закінчення розробки Block 5 дасть компанії можливість зосередитися на інших проектах, таких як пілотована версія космічного корабля Dragon або гігантська ракета-носій BFR.

Раніше SpaceX запустила ракету-носій Falcon 9, яка успішно вивела іспанський супутник зв'язку Hispasat 30W-6 на орбіту.

22 лютого компанія SpaceX успішно запустила ракету Falcon 9, на борту якого були перші супутники для глобального інтернету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: