Трамп провів зустріч із Кім Чен Ином: реакція соцмереж

Читать на русском

Дональд Трамп і Кім Чен Ин провели історичну зустріч у Сінгапурі. Слово і Діло зібрало, як на це відреагували в соцмережах.
Слово і Діло

Президент США Дональд Трамп учора, 12 червня, провів у Сінгапурі зустріч із лідером КНДР Кім Чен Ином. За підсумками переговорів був підписаний договір, згідно з яким США нададуть КНДР гарантії безпеки в обмін на денуклеаризацію.

Крім того, була досягнута домовленість про те, що лідери відвідають країни один одного. Також Трамп заявив, що США «заморозять» військові навчання з Південною Кореєю.

«Слово і Діло» розбиралось, як на історичну зустріч відреагували в соціальних мережах.

«Мені здається, єдиним нормальним результатом всього цього процесу може (й має) стати залучення КНДР до світового контексту, поява там джинсів і бургерів, перетворення лідера країни «з Мао в Дена». Потрібно розуміти: від атомної зброї Північна Корея не відмовиться. Єдиний нормальний вихід у цій ситуації – зняти їхню параною, зробити нормальною країною з нормальними цілями. А це цілком реально», – вважає журналіст Іван Яковина.

«У 1994 році також пройшла «денуклеаризація» певної країни в центрі Європи під паперові гарантії безпеки, які не були забезпечені в 2014 році, в тому числі й США. Трамп повинен був щось чути про цю нехорошу історію, наслідки якої ми зараз усі розплутуємо. А ось Ин, напевно, про цю історію не чув, інакше не наступив би на ті ж самі граблі», – написав Денис Попович.

«Історія довела, що іноді противники можуть стати друзями», – сказав містер Трамп. Друзями містер Трамп і товариш Ин, звичайно ж, навряд чи стануть, але однією війною на планеті в результаті цієї історичної зустрічі точно може стати менше. І, цілком можливо, що двома нобелівськими лауреатами більше», – написав журналіст Олександр Швець.

«Я залишаюся скептичним щодо переговорів США і КНДР. Є вже спільна заява, й вона дійсно загальна. Жодної конкретики, сторони намагатимуться, сторони віддані й усе в тому ж дусі. Трамп, як і будь-який політик, хоче гучної перемоги. Це зрозуміло й це нормально. Але будемо об'єктивними – жодної перемоги немає. Потрібна конкретна угода, щоб там були конкретні терміни й умови. І навіть це не скасовує факту того, що КНДР її порушуватиме. КНДР є сателітом Китаю (так, Китаю, а не Росії, не знаю, хто придумав цю маячню, що Путін править Кімом, це нісенітниця повна), й багато залежатиме від Китаю, а Китай зацікавлений у такій дестабілізуючій країні на Корейському півострові. КНДР для Китаю, як псевдо-Палестина для Ірану», – вважає Владислав Притула.

«Кім Чен Ин отримав усе, що хотів, – визнання, гарантії безпеки для режиму й, очевидно, перспективу підписання мирного договору (якого так і не було за підсумками Корейської війни). Так, ядерну зброю він також збереже», – написав Микита Потураєв.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко привітав проведення перших в історії переговорів між президентом США Дональдом Трампом і лідером Північної Кореї Кім Чен Ином.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: