Онищенко не надав НАБУ оригінали запису про корупцію з можливою участю Порошенка

Читать на русском
Нардеп Онищенко не виконав обіцянку передати до НАБУ оригінали запису про корупцію з можливою участю Порошенка.

Народний депутат України Олександр Онищенко провалив обіцянку надати на експертизу НАБУ записи про домовленості в корупційній схемі з можливою участю екс-міністра екології Миколи Злочевського та президента Петра Порошенка.

Таку обіцянку він дав 20 квітня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«Я прошу. Беріть плівку на експертизу. Ба більше, хочу заявити, що готовий надати НАБУ, або хто там сміливий, оригінал запису для експертизи. І пристрій, якщо хочете. Відкритий до співпраці з цієї делікатної теми. Я відкритий та зацікавлений. Сподіваюся, вони також», – написав Онищенко на своїй сторінці в Facebook.

25 квітня 2018 року Артем Ситник повідомив, що за матеріалами з так званих «плівок Онищенка» відкрита справа, яку розслідують, але ані конкретної інформації, ані плівок із записами депутат не надає.

«Там були заяви про підкуп депутатів, лобіювання законів і дуже багато іншого, але ці заяви мали загальний характер, без конкретних прізвищ, місць передачі коштів, без посилання на апаратуру», – пояснив директор НАБУ.

За його словами, Онищенка допитали, але він нічого докладныше не повідомив. Ситник ще раз підкреслив, що нардеп Онищенко не надав оригінали записів НАБУ.

«Нас не полишала надія, що Онищенко зробить те, що обіцяв. Але він до цього часу так і не зробив того, що обіцяв», – сказав Ситник.

11 червня 2018 року директор НАБУ Артем Ситник на прес-конференції в Києві наголосив, що кримінальне провадження за заявами нардепа-втікача не було закрите. При цьому Онищенко так і не надав НАБУ матеріали, що підтверджують його заяви про політичну корупцію в Україні.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Онищенко дав 18 обіцянок, з яких 4 виконав, а 10 – провалив.

Раніше ми писали, що САП відкрила справу за матеріалами з «плівок Онищенка».

Також у САП повідомили «Слову і Ділу» про маніпуляції фактами з боку НАБУ щодо перемовин з Онищенком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: