Звільненим із полону почали виплачувати гроші – МінТОТ

Читать на русском
Гроші звільненим з полону вже почали виплачувати минулого тижня в Донецькій і Львівській областях.

Гроші звільненим із полону вже почали виплачувати минулого тижня в Донецькій і Львівській областях.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила начальник управління з питань переселенців та гуманітарної співпраці Міністерства тимчасово окупованих територій Ірина Калупаха, передає «Радіо Свобода».

Тука пояснив, чому не розпочали виплати звільненим із полонуМіністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб досі не отримало списки визволених заручників, тому не може розпочати виплати грошової допомоги.

За її словами, допомогу отримають усі найближчим часом.

«Тут не буде, що всі отримають допомогу в один день. Звільнені з полону зверталися в різний час – на місяць раніше, на місяць пізніше», – сказала Калупаха.

«Виплачувати вже почали, це питання часу. І це не півроку, а місяць максимум», – запевнила вона.

Місцева влада спрацювала оперативніше. У Донецькій області звільнені з полону отримали з місцевого бюджету по 50 тисяч, а в Луганській і Львівській – по 8 тисяч гривень, говорять волонтери.

На державному рівні документи збирає Мінсоцполітики, після перевірки звільненого на благонадійність дають добро на виплату, але гроші – в розпорядженні Міністерства тимчасово окупованих територій.

Нагадаємо, раніше в міністерстві пояснили, що звільнені в грудні 2017 року й січні 2018 року заручники бойовиків уже можуть отримати належну державою допомогу в розмірі 100 тисяч гривень кожному.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що звільненим із полону на Донбасі виплатять допомогу після того, як уряд отримає результати спеціальної перевірки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: