У МінТОТ розповіли про виплати звільненим заручникам ОРДЛО

Читать на русском
Звільнені заручники бойовиків уже можуть отримати призначену державою допомогу в розмірі 100 тисяч гривень кожному.

Звільнені в грудні 2017 року та січні 2018 року заручники бойовиків уже можуть отримати призначену державою допомогу в розмірі 100 тисяч гривень кожному.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, пише «Слово і Діло».

Тука пояснив, чому не розпочали виплати звільненим із полонуМіністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб досі не отримало списки визволених заручників, тому не може розпочати виплати грошової допомоги.

«Особам, які були позбавлені особистої свободи й звільнені 27 грудня 2017 року та 24 січня 2018 року, виплачується грошова допомога в розмірі 100 тисяч гривень (одноразово)», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за виплатою грошової допомоги необхідно в термін, що не перевищує півроку з дня звільнення, звертатися із заявою до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення в місці реєстрації чи фактичного проживання. Також звернення можна подати до виконавчого органу влади.

До заяви необхідно додати копію документа, що посвідчує особу громадянина України, іноземця або особи без громадянства (з пред’явленням оригіналу). Також необхідно додати ідентифікаційний код.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що звільненим із полону на Донбасі виплатять по 100 тисяч гривень допомоги після того, як уряд отримає результати спеціальної перевірки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: