НАБУ розслідує корупційні схеми при закупівлі озброєння

Читать на русском
У НАБУ відкрили кримінальне провадження щодо корупційних схем при закупівлі озброєння з можливою участю нардепа Сергія Пашинського.

У Національному антикорупційному бюро відкрили кримінальне провадження щодо корупційних схем при закупівлі озброєння, в тому числі за тими фактами, які були озвучені в ЗМІ, за можливою участю нардепа Сергія Пашинського.

Як пише «Слово і Діло», про це на прес-конференції в середу, 25 квітня, заявив директор НАБУ Артем Ситник, відповідаючи на запитання, чи планується відкрити кримінальне провадження за фактами, описаними в розслідуванні журналу «Новое время», після чого Пашинський подав до суду на видання.

«Так, кримінальне провадження відкрите. Ми цю ситуацію бачили ще раніше й публікація фактично співпала», – сказав він.

Раніше повідомлялося, що голова комітету з питань нацбезпеки і оборони Сергій Пашинський подав позов про захист честі, гідності та спростування недостовірної інформації проти ТОВ «Видавничий дім Медіа-ДК», який видає журнал «Новое время». Своєю чергою редакція видання «Новое время» з приводу виявлених зловживань звернулася до НАБУ.

Раніше повідомлялося, що журналісти видання «Новое время» заявили про те, що Пашинський погрожував редколективу після журналістського розслідування про його причетність до корупційних схем в оборонній промисловості.

В НСЖУ заявили, що вимушені звертатися до міжнародних партнерів за допомогою з цього приводу.

Пашинський налаштований докорінно змінити ситуацію зі зберіганням боєприпасівСергій Пашинський ініціюватиме засідання комітету з вимогою докорінної зміни логістики та зберігання боєприпасів.

Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони заявив, що розгляне факти можливої корупції при закупівлі військової техніки та обладнання, які були описані журналістами, через що виник скандал з нардепом Сергієм Пашинським.

У державному концерні «Укроборонпром» вирішили судитися з журналістами через публікацію матеріалу видання «Новое время» про схеми, які використовують посадовці в оборонній сфері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: