Луценко провалив обіцянку за два місяці завершити розслідування в справі «Мультика» з Миколаєва

Читать на русском
Генпрокурор Юрій Луценко не виконав обіцянку про те, що протягом двох місяців буде завершене розслідування в справі Михайла Титова, відомого в Миколаєві під прізвиськом Мультик.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко провалив обіцянку про те, що протягом наступних двох місяців буде завершене розслідування в справі Михайла Титова, а стороні захисту будуть передані матеріали справи для ознайомлення.

Таку обіцянку він дав 26 лютого 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«Мені надіслали повідомлення, що молодшого партнера «Мультика» переарештували. Чекаю з нетерпінням на рішення щодо самого «Мультика». В кожному разі, протягом наступних двох місяців ми завершимо слідство й пред’явимо матеріали на ознайомлення. Далі – суд», – заявив Луценко.

Нагадаємо, 29 серпня 2017 року, за повідомленням генпрокурора Луценка, в результаті спільної операції ГПУ та СБУ в Миколаєві затримали 5 осіб, у тому числі Титова. Ці особи підозрюються в створенні злочинної організації, яка впродовж останніх 10 років багаторазово здійснювала тяжкі злочини.

«При цьому члени ОЗУ встановили контроль за діяльністю політичних партій та вплив на ухвалення рішень посадовими особами органів державної влади та місцевого самоврядування, підтримували стійке ієрархічне об’єднання в місяцях позбавлення волі Миколаївської області», – зазначив Луценко на своїй сторінці в Facebook.

Адвокат Титова Сергій Войченко в коментарі «Слову і Ділу» повідомив, що прокуратура Миколаївської області не завершила розслідування справи та не передала матеріали кримінального провадження для ознайомлення.

За словами Войченка, за 10 місяців, поки затримані перебували в Миколаївському слідчому ізоляторі, один із них помер через хворобу. Решту суд відпустив із-під варти.

Своєю чергою прокурор Миколаївської області Тарас Дунас заявив, що не веде процесуального керівництва в справі миколаївського підприємця Михайла Титова, тому що нею займається прокуратура Донецької області. Проте у всіх судових засіданнях про продовження запобіжного заходу в Маріупольському суді на стороні обвинувачення виступає заступник прокурора Миколаївської області. А генпрокурор на своїй сторінці в соцмережі дякував за чудову роботу в справі «Мультика» саме прокурору Миколаївської області та його заступнику.

Оскільки справа «Мультика» досі не розслідувана, Луценко отримує до свого активу ще одну невиконану обіцянку.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Луценко дав 178 обіцянок, з яких 50 виконав, а 81 – провалив.

Раніше Луценко повідомляв, що ГПУ проводить обшуки в керівництва регіональної ДФС.

Також ми писали, що регламентний комітет Верховної Ради відмовився знімати недоторканність із Пономарьова за поданням генпрокурора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: