Речниця Луценка погрожувала журналістам – ЗМІ

Читать на русском
На платформі Ради Європи для захисту журналістики і безпеки журналістів зареєстроване повідомлення про погрози речниці Лариси Сарган українським журналістам.

На платформі Ради Європи для захисту журналістики і безпеки журналістів зареєстроване повідомлення про погрози речниці Генерального прокурора України Юрія Луценка Лариси Сарган українським журналістам.

Повідомлення, розміщені на платформі, передаються відповідним органам влади, які можуть відреагувати, пише «Слово і Діло».

У повідомленні йдеться про те, що декілька журналістів отримали погрози на тлі зростання словесного насильства проти медіа та журналістських організацій.

Ідеться про пост у Facebook речниці генпрокурора України Лариси Сарган від 30 травня, в якому вона оприлюднила список прізвищ 26 осіб, які «здійняли чергову зраду в той час, коли всі правоохоронці здійснювали спецоперацію з Бабченком». Зауважимо, в повідомленні на сайті РЄ йдеться про те, що Сарган писала про «так званих зрадників», які критикували правоохоронців.

Чи вірити в «розстрільний список 47»?Речниця СБУ Олена Гітлянська розказала, що не знає змісту списку потенційних 47 жертв, який раніше поширили ЗМІ.

У повідомленні, зокрема, наведені прізвища двох журналістів – Мирослави Гонгадзе та голови Національної спілки журналістів України Сергія Томіленка. Заважимо, що кількість журналістів у списку Сарган була більшою.

Раніше був оприлюднений список із 47 журналістів і блогерів, яким, за версією Служби безпеки України, загрожує смерть від рук кілерів.

Також нагадаємо, що Луценко відзвітував у Брюсселі про «вбивство» Бабченка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: