З'ясувалися терміни запуску Антикорупційного суду

Читать на русском
Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький вважає, що Антикорупційний суд може повноцінно запрацювати в кінці 2018-на початку 2019 року.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький вважає, що Антикорупційний суд може повноцінно запрацювати наприкінці 2018-на початку 2019 року.

Антикорупційний суд створили. Що робити далі з «VIP засудженими корупціонерами»?7 червня ухвалила в другому читанні законопроект про створення Вищого антикорупційного суду. Про подальші заходи розповіли експерти.

Про це він сказав у ефірі «112 Україна» в понеділок, 11 червня, пише «Слово і Діло».

«Створення Антикорупційного суду замикає весь процес створення антикорупційних органів, власне, замикає процес антикорупційної реформи. Тепер уже треба чекати результату. Просто треба почекати, щоб цей суд почав виносити вироки, й треба дати можливість цьому суду бути створеним, набрати суддів, і нехай вони виносять вироки. Не обвинувальні вироки для САП або НАБУ, а законні й справедливі, тоді буде до них довіра. Ми готові, понад 100 справ уже в різних судах. Я сподіваюся (це я бачу з розвитку роботи), що це ще не кінець і кількість справ лише збільшуватиметься. За кращих обставин, за кращого сприяння цей суд почне перші справи слухати в грудні цього року-січні наступного року», – сказав він.

Своєю чергою директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник зазначив, що суд був створений через тиск з боку західних партнерів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: