У Венеційській комісії відреагували на створення Антикорупційного суду

Читать на русском
Венеційська комісія вітає ухвалення закону про Антикорупційний суд в Україні й вважає цей крок свідченням продовження реформ.

Венеційська комісія вітає ухвалення закону про Антикорупційний суд в Україні й вважає цей крок свідченням продовження реформ.

Про це йдеться в заяві президента комісії Джанні Букіккіо, пише «Слово і Діло».

Антикорупційний суд: чому раптом більшість проголосувала «за»?7 червня Рада вирішила два ключових питання, які тягнулися понад півроку. Зокрема, ухвалила закон про Антикорупційний суд та обрала аудитора НАБУ.

«З великим задоволенням, і я б навіть сказав із великою радістю, я дізнався про сьогоднішнє рішення Верховної Ради про ухвалення закону про Вищий антикорупційний суд. Згідно з повідомленнями, ухваленй закон відповідає рекомендації Венеційської комісії», – йдеться в заяві.

«Я хотів би привітати членів Верховної ради ыз сьогоднішнім голосуванням і дякую всім, хто сприяв ухваленню закону. Це важливий крок вперед для України й для Європи, перш за все для громадян України, які занадто довго страждали від зла корупції. Сьогоднішнє голосування показує, що Україна налаштована продовжувати шлях реформ та європейської інтеграції», – відзначили в комісії.

Він закликав усіх причетних забезпечити швидке формування суду й надати йому відповідні кошти для функціонування.

Нагадаємо, 7 червня Верховна рада підтримала законопроект №7440 про створення в Україні Вищого антикорупційного суду.

Раніше президент Петро Порошенко в Раді розповів, чому потрібно голосувати за Антикорупційний суд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: