Ще дві країни підписали угоду про безвізовий режим

Читать на русском
Білорусь і Китай підписали міжурядову угоду про взаємний безвізовий режим для власників звичайних паспортів.

Білорусь і Китай підписали міжурядову угоду про взаємний безвізовий режим для власників звичайних паспортів.

Про це повідомляє БелТА, пише «Слово і Діло».

Скільки українців скористалося безвізом?Всього з початку введення безвізового режиму в країни Європейського союзу прибуло 17,6 мільйона громадян.

Відзначається, що угода укладена за підсумками переговорів президента Білорусі Олександра Лукашенка з головою КНР Сі Цзіньпіном в Циндао. Від білоруської сторони підпис під документом поставив міністр закордонних справ Володимир Макей.

Раніше прем'єр-міністр Білорусі Андрій Кобяков відзначав, що Білорусь стане однією з перших країн в Європі, які підписали таку угоду з Китаєм.

Він зазначив, що в 2017 році Білорусь відвідали більше 3,2 тисяч туристів з Китаю, що майже в два рази більше, ніж в 2016 році. За словами Кобякова, більше мандрівників приїжджає в Білорусь лише з країн, з якими у неї є спільний кордон.

Зараз в Білорусі діє безвізовий режим для організованих туристичних груп з Китаю. Також китайці при наявності шенгенських віз можуть скористатися п'ятиденним безвізовим режимом.

Раніше стало відомо, що Кім Чен Ин прибув до Сінгапуру на зустріч з Трампом.

Президент США Дональд Трамп в суботу, 9 червня, вилетів на зустріч з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином в Сінгапур, заявивши, що сподівається, що їхня зустріч призведе до «чудового результату для КНДР і світу».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: