На Майдані пройшла акція на підтримку білоруського Дня волі

Читать на русском
Близько ста білорусів і українців провели в Києві акцію під назвою «Час свободи», присвячену сотій річниці проголошення Білоруської народної республіки.

Близько ста білорусів і українців провели в Києві акцію під назвою «Година свободи», присвячену сотій річниці проголошення Білоруської народної республіки.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на «Укрінформ».

Коли вчорашні союзники стають ворогами: помилки України та прийоми БілорусіБілорусь іще донедавна була в числі союзників України. Але події останніх тижнів змушують переглянути двосторонні відносини. Ситуацію оцінили експерти.

«З 1993 року білоруси відзначають День волі, як у себе в країні, так і за кордоном, проводячи акції і мітинги. Хоча, після 1995 року це свято фактично заборонене, а масові акції розганяються силою, відбуваються арешти активістів. Власне, не виключенням став і нинішній рік, деяких активістів в Білорусі затримали напередодні Дня волі. І тому сьогоднішньою акцією ми не просто святкуємо, а й привертаємо увагу громадськості і політиків до проблем, які мають місце в Білорусі», - заявив співкерівник центру Сябри Олег Овчинніков.

Учасники акції тримали прапори України, біло-червоні прапори та іншу символіку БНР. Активісти проголошували промови, транслювалися білоруські патріотичні пісні. Серед учасників акції були також учасники АТО. Вони прийшли підтримати білоруський народ і висловити солідарність з білоруськими добровольцями.

З Майдану Незалежності учасники акції пройшли до вулиці Грушевського до стадіону Динамо, де вшанували пам'ять білоруського активіста Революції гідності Михайла Жізневського, який загинув в Києві в січні 2014 року. Також в сквері Доброволець на Троєщині планується урочисте підняття прапора на честь білорусів-добровольців в АТО.

Раніше повідомлялося, що в Мінську білоруський ОМОН затримав приблизно 30-50 чоловік, які зібралися влаштувати ходу на площі Якуба Коласа з нагоди Дня незалежності Білорусі.

Нагадаємо, напередодні Францію охопили масові протести, поліція застосовувала спецзасоби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: