Заступника мера Черкас запідозрили в розтраті більш ніж 3 мільйонів

Читать на русском
Посадовим особам Черкаської міської ради правоохоронці повідомили про підозру в розтраті понад 3 млн гривень.

Посадовим особам Черкаської міської ради правоохоронці повідомили про підозру в розтраті понад 3 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури, пише «Слово і Діло».

Анатолій БондаренкоМіський голова Черкас
Бондаренко запевнив, що у 2018 році буде проведено ремонт вул. СимиренківськаСказано 19 березня 2018 р.Статус обіцянки: Виконано

Як було встановлено, посадові особи за попередньою змовою між собою залучили до своєї протиправної діяльності приватного підприємця та її чоловіка. Саме з їхньою допомогою підозрювані в 2017 році від імені департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради уклали договори щодо поставки товару.

«Достовірно знаючи, що обумовлений товар не закуповувався і не поставлявся, а отже, умови договору в дійсності не виконані, зазначені посадові особи підписали акти прийому-передачі майна та договору про передачу товару на зберігання, в результаті чого за нібито надані послуги підприємцю з бюджету було перераховано понад 3 мільйони 260 тисяч гривень», – ідеться в повідомленні прокуратури.

Так, у четвер, 7 червня, одному із заступників міського голови, заступнику начальника одного з департаментів Черкаської міської ради, приватному підприємцю і її чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення і розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Зараз триває досудове розслідування, вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Підозрюваним загрожує позбавлення волі до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Раніше ЗМІ дізналися, хто розстріляв депутата в Черкасах.

Також нагадаємо, що в Черкасах на школярів звалилося дерево.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: