Черкаси перетворюються на звалище: сміття з міста не вивозять понад тиждень

Читать на русском
У Черкасах спостерігаються труднощі з вивезенням сміттєвих відходів практично в усіх районах міста.

У Черкасах спостерігаються труднощі з вивезенням сміттєвих відходів практично в усіх районах міста.

Сміття в деяких районах не вивозили понад тиждень. Ситуацію до того ж ускладнюють засніженість і лід на під'їздах до сміттєвих баків. Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ICTV.

Андрій СадовийМіський голова Львова
Садовий пообіцяв побудувати сміттєпереробний заводСказано 30 червня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

У дворах Черкас стоять переповнені баки, гори сміття й усе поруч із будинками, як це було півтора роки тому у Львові. У деяких мікрорайонах понад тиждень, в інших – кілька днів не бачили спецмашин із прибирання сміття.

Відзначається, що така ситуація спостерігається в усьому місті. Жителі обурюються й постять у соцмережі фото, як із геометричною прогресією зростає сміття. Люди обривають телефони комунальників і голів ОСББ, але відповіді не отримують.

Із 7 машин, які вивозять сміття з Черкас, з ладу через негоду вийшли 4, пояснює керівник підприємства-перевізника. Одну з них полагодили й зараз вона працює.

Як мери українських міст вирішують проблему зі сміттямОбіцянки побудувати сміттєпереробні заводи й встановити сміттєві баки: Слово і Діло з'ясовувало, як українські мери вирішують питання з відходами.

Працюють вони цілодобово, але очистити від сміття все місто не встигають. Ускладнюють ситуацію засніжені й покриті кригою під'їзди до сміттєвих баків.

Раніше через негоду Черкаси залишилися без води.

Нагадаємо, в Прилуках ліквідують наслідки масштабної комунальної аварії, через порив каналізації затопило кілька будинків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: