Черкаси залишаються без води, існує ризик вимкнення опалення

Читать на русском
Станом на вечір 19 січня ситуація з водопостачанням у Черкасах залишається критичною, існує ризик проривів трубопроводів через гідроудар.

Станом на вечір 19 січня ситуація з водопостачанням у Черкасах залишається критичною, існує ризик проривів трубопроводів через гідроудар.

Про це повідомили у Черкаській міській раді, пише «Слово і Діло».

Наразі продовжуються роботи з ліквідації низки пошкоджень на високовольтних лініях електромереж у районі Сокирного, що призвели до зупинки Дніпровської водоочисної станції та відсутності води у місті.

У Черкасиводоканал уточнили, що змушені зупинити насосний агрегат.

«Якщо ж насос зупиняється, вода автоматично стікає з усіх водопроводів, і тоді труби будуть порожніми. А отже – туди потрапить повітря, що загрожує гідроударами при подальшій подачі води. У такому разі, щоб відновити водопостачання, нам знадобиться ще доба після того, як з’явиться напруга», - заявив директор КП Черкасиводоканал Сергій Овчаренко.

Триває підвіз води до котелень, щоб не допустити вимкнення опалення та забезпечити тиск у теплових мережах.

Нагадаємо, що 19 січня комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій оголосила в Черкасах режим надзвичайного стану через аварію на одночасно двох високовольтних повітряних лініях поблизу Сокирного. У результаті Дніпровська водоочисна станція була знеструмлена, місто опинилося без води.

Як повідомлялося, істотне ускладнення погодних умов очікується протягом 21-23 січня в південних і східних областях України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: