У Чорнобильській зоні виникла нова пожежа

Читать на русском
Близько 13.17 п'ятниці, 8 червня, стався новий спалах сухої підстилки поблизу села Копачі в Чорнобильській зоні Київської області.

Близько 13:17 п'ятниці, 8 червня, стався новий спалах сухої підстилки поблизу села Копачі в Чорнобильській зоні Київської області.

Пожежа в Чорнобилі: чи є небезпека та чому загорання може бути не останнім?5 червня виникла пожежа в Чорнобилі. Спочатку загорілася трава, полум'я перекинулося на дерева. В результаті горів лісовий масив площею близько 10 гектарів.

Про це повідомила прес-служба Державної інспекції з ядерного регулювання України з посиланням на Державну службу з надзвичайних ситуацій, передає «Слово і Діло».

Цього разу пожежа поширилася на площі близько 1 гектара. Наразі її локалізували на площі 0,8 га. Поширення вогню зупинили вже за годину.

До гасіння пожежі залучили сім одиниць техніки та 45 осіб. У разі ускладнень рятувальники приготували пожежні літаки Ан-32П та вертоліт МІ-8. У відомстві заявили, що радіаційний фон на майданчику ЧАЕС залишається без змін. Загроза для персоналу станції відсутня.

Раніше повідомлялося про пожежу в зоні ЧАЕС, яка спалахнула 5 червня.

Нагадаємо також, що поліція відкрила провадження за фактом пожежі в Чорнобильській зоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: