У ДСНС назвали площу пожежі в Чорнобилі

Читать на русском
У ДСНС назвали площу пожежі в Чорнобилі – 0,8 гектара. Триває гасіння двох окремих осередків.

Площа пожежі в Чорнобилі (Київська область) зменшилася до 0,8 га.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Пожежа в Чорнобилі: чи є небезпека та чому загорання може бути не останнім?5 червня виникла пожежа в Чорнобилі. Спочатку загорілася трава, полум'я перекинулося на дерева. В результаті горів лісовий масив площею близько 10 гектарів.

«Станом на 10 годину 7 червня продовжується гасіння двох окремих осередків на загальній площі близько 0,8 гектара», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, до гасіння пожежі залучені 35 одиниць техніки та 150 осіб. Крім того, повідомляється, що під час ліквідації пожежі авіація ДСНС вже здійснила 69 скидань (318 тонн) води.

Нагадаємо, раніше міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак заявив, що рівень радіації в точці пожежі в Чорнобилі нижче за критичні норми.

Нагадаємо, вранці у вівторок, 5 червня, на території 10-кілометрової зони було виявлене задимлення та загорання трав'яного покрову та чагарнику. Протягом дня рятувальники продовжували гасіння пожежі із залученням авіації.

Голова Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін заявив, що на місці пожежі в Чорнобильській зоні знайшли смолоскипи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: