Семерак розповів про рівень радіації через пожежу в Чорнобилі

Читать на русском
Рівень радіації у межах лісової пожежі в Чорнобильській зоні відчуження нижчий за критичні норми.

Рівень радіації у межах лісової пожежі в Чорнобильській зоні відчуження нижчий за критичні норми.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак в ефірі «5 каналу».

Пожежа в Чорнобилі: чи є небезпека та чому загорання може бути не останнім?5 червня виникла пожежа в Чорнобилі. Спочатку загорілася трава, полум'я перекинулося на дерева. В результаті горів лісовий масив площею близько 10 гектарів.

Він уточнив, що, незважаючи на те, що зараз у точці пожежі рівень радіації підвищений, він однаково нижчий за критичну норму.

«Та деревина, яка проходить по нормах радіаційної безпеки, якщо її спалити, то попіл цієї деревини збільшує концентрацію забруднення, він показує вищий рівень. Усе треба міряти. Наразі в точці пожежі є підвищений рівень радіації, але підкреслюю - він є нижчий критичних норм», - наголосив Семерак.

Раніше у ДСНС повідомили, що пожежа у Чорнобилі (Київська область) станом на 18:05 6 червня локалізована на загальній площі близько 2 га. Тривають заходи з повної ліквідації займання.

Нагадаємо, вранці у вівторок, 5 червня, на території 10-кілометрової зони було виявлено задимлення і загоряння трав'яного покрову та чагарнику. Протягом дня рятувальники продовжували гасіння пожежі із залученням авіації.

Глава Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін заявив, що на місці пожежі у Чорнобильській зоні знайдено смолоскипи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: