Суд у справі Януковича: заслухали начальника штабу служби безпеки президента втікача

Читать на русском
Колишній начальник штабу служби безпеки Віктора Януковича на допиті заявив, що активісти планували заживо спалити Януковича.

Колишній начальник штабу служби безпеки Віктора Януковича Володимир Павленко на допиті в справі про держзраду екс-президента заявив, що погано розуміє українську мову.

Як пише «Слово і Діло», перша частина допиту велася прокурорами українською мовою, а відповіді свідок давав російською, але потім адвокат Януковича заявив, що свідок має труднощі з розумінням запитань, тому він просить прокурора ставити їх російською мовою, повідомляє УП.

Порошенко уже «пересидів» Януковича в кріслі президентаПрезидент України Петро Порошенко сьогодні перебуває при владі 1459 днів. А це рівно на день більше, ніж у втікача Януковича. Хто з гарантів Конституції найдовше пробув у кріслі глави держави, дивіться на нашій інфографіці.

Прокурор сам запитав Павленка, чи розуміє він українську, на що той відповів: «Я давно не чув української й не розмовляв нею, хоча вона мені й подобається».

Після цього прокурори почали допитувати начальника служби безпеки Януковича російською мовою.

Павленко надає свідчення в Оболонському райсуді Києва відеозв'язком з окупованого Росією Криму.

На цьому ж допиті Павленко заявив, що радикально налаштовані активісти Майдану планували заживо спалити Януковича, якщо не вдасться вбити його іншим способом.

Раніше ГПУ передала до НАБУ справу лісника Януковича, який також утік з України.

Також нагадаємо, президент Петро Порошенко розповів про долю «грошей Януковича».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: