У ГПУ повідомили, коли чекати вироку Януковичу

Читать на русском
Вироку першої інстанції суду в справі про держзраду колишнього президента України Віктора Януковича можна очікувати впродовж травня.

Вироку першої інстанції суду в справі про держзраду колишнього президента України Віктора Януковича можна очікувати впродовж травня.

Як пише «Слово і Діло», про це сказав заступник генпрокурора Євгеній Єнін, передає «Громадське».

«Кримінальний процес у рамках цього провадження входить у свою фінальну стадію й буквально протягом якщо не тижня, то місяця можна буде розраховувати на вердикт першої інстанції суду. Безумовно, зазначений кримінальний процес є надзвичайно важливим. І це не лише відновлення справедливості, це пересторога всім нинішнім та майбутнім керівникам України незалежно від рівня, що в Україні всі рівні перед законом і за скоєні злочини перед законом до відповідальності можуть бути притягнуті найвищі посадові особи нашої держави», – зазначив Єнін.

За його словами, за президентства Путіна в Російській Федерації буде складно домогтися прибуття Януковича в Україну.

«На сьогодні це залежить від цілої низки чинників. Перш за все від бажання самого Віктора Януковича, оскільки політичної волі Росії видати його шляхами міжнародно-правової допомоги ми не спостерігаємо за умов правління Володимира Путіна», – зазначив заступник голови ГПУ.

Суд долучив до справи про держзраду листи про погрози з боку РосіїСпецслужби попереджали колишнього президента України Віктора Януковича про загрози з боку Російської Федерації.

Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) і ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

4 травня Оболонський районний суд Києва почав підготовче засідання у справі щодо держзради Януковича. Наступне засідання заплановане на 29 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: