Фірма зі «справи Пімахової» намагалася повернути вилучені НАБУ документи

Читать на русском
Одна з компаній, що фігурує в справі колишньої чиновниці міграційної служби, намагалася через суд повернути вилучені речі.

ТОВ «Лігал Профсервіс» намагалося зняти арешт із речей, вилучених під час обшуків детективів НАБУ у рамках кримінального провадження, де фігурує колишня перша заступниця голови ДМС Діна Пімахова.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Серед вилученого є документи про фірми, які, за версією слідства, можуть бути причетними до кримінального провадження. У НАБУ вважають, що в схемі з незаконного надання посвідки на тимчасове або постійне проживання, паспортів громадян України, паспортів громадян України для виїзду за кордон могли використовувати ці фірми шляхом створення й придбання суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб). Крім документів про фірми, детективи знайшли інформацію про іноземців та про видачу їм посвідки на проживання, а також копії їхніх паспортів.

Директор «Лігал Профсервіс» Кирило Назаров подав апеляцію на рішення суду про арешт зазначених документів. На його думку, вилучені документі під ознаки речових доказів не підпадають. Однак колегія суддів з ним не погодилася й відмовила в задоволенні скарги.

Нагадаємо, НАБУ провело обшук у секретаря Пімахової.

Раніше Бюро також проводило слідчі дії в кабінеті екс-заступниці голови ДМС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: