ВРП відсторонила викритого НАБУ суддю з Дніпра

Читать на русском
Антикорупційні прокурори домоглися відсторонення викритого на хабарі детективами НАБУ судді з Дніпра.

Вища рада правосуддя до 29 липня відсторонила суддю Бабушкінського районного суду міста Дніпра Андрія Леонова, якого раніше детективи НАБУ викрили на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди в 15 тисяч доларів.

Таке рішення ухвалили сьогодні, 7 червня, повідомляє «Слово і Діло».

«Клопотання заступника генерального прокурора-керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького задовольнити частково. Тимчасово, до 29 липня, відсторонити суддю Бабушкінського районного суду міста Дніпра Андрія Леонова в зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності», – йдеться в рішенні.

За даними слідства, суддя вимагав 30 тисяч доларів і отримав 15 тисяч доларів за визнання потерпілим фермерського господарства та за винесення вироку, не пов'язаного з позбавленням волі, в кримінальному провадженні за обвинуваченням особи в рейдерстві та підробці документів.

З метою документування можливої протиправної діяльності детективи НАБУ спільно з працівниками Управління Служби безпеки України в Дніпропетровській області здійснили обшуки за місцем роботи та в помешканнях осіб, імовірно, причетних до скоєння злочину. Внаслідок слідчих дій вилучили предмет неправомірної вигоди.

Нагадаємо, ВРП дозволила взяти під арешт Леонова.

Раніше НАБУ та САП повідомили про підозру викритому судді з Дніпра.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: