Нова міністр фінансів назвала свої основні завдання

Читать на русском
Серед ключових пріоритетів на посаді в. о. міністра фінансів України Оксана Маркарова назвала повернення до середньострокового бюджетного планування.

Серед ключових пріоритетів на посаді в. о. міністра фінансів України Оксана Маркарова назвала повернення до середньострокового бюджетного планування, досягнення макроекономічної стабільності, зниження фіскальних ризиків, а також підтримку економічного розвитку країни.

Рада звільнила Данилюка: як голосували нардепиОлександр Данилюк звільнений із посади міністра фінансів. Як голосували фракції та групи, розбиралося Слово і Діло.

Про це вона розповіла в ефірі «112 Україна», пише «Слово і Діло».

«Планую повернутися до повноцінного впровадження середньострокового бюджетування, тобто бюджетування на три роки. Сподіваюся, ми знайдемо підтримку в парламенті й зможемо його впровадити. Другий пріоритет – макроекономічна стабільність і скорочення фіскальних ризиків», – заявила Маркарова.

За її словами, йдеться про поступове скорочення дефіциту бюджету, а також поглиблення співпраці з міжнародними партнерами – Міжнародним валютним фондом і Світовим банком – для того, щоб якомога швидше зробити реформи в Україні.

Третім ключовим пріоритетом Маркарова назвала підтримку економічного розвитку.

«Це і реформа адміністрування податків та митниці, яку слід прискорювати, і створення нового органу фінансових розслідувань, і загалом зниження тиску на сумлінний бізнес», – зазначила вона.

Крім того, вже цьогоріч планується завершення реформи держбанків і введення в них корпоративного управління та залучення інвесторів, а також зміна підходів до публічних інвестицій і спільної роботи з міжнародними партнерами щодо інфраструктурних інвестиційних проектів, розповіла Маркарова.

Раніше Верховна Рада ухвалила урядовий проект постанови №8433 про звільнення Олександра Данилюка з посади міністра фінансів України. «За» проголосували 254 народних депутати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: