«Газпром» оскаржить штраф АМКУ

Читать на русском
Газпром не визнав правомірність штрафу, накладеного на компанію Антимонопольним комітетом України, й готує в зв'язку з цим новий позов до міжнародного арбітражу.

Російський «Газпром» не визнав правомірність штрафу, накладеного на компанію Антимонопольним комітетом України, й готує в зв'язку з цим новий позов до міжнародного арбітражу.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на російські ЗМІ.

Гройсман розповів про борги «Газпрому» перед УкраїноюБорг російського монополіста становить 8,5 млрд доларів, ще 6 млрд доларів компанія винна, за рішенням українських судів, за позовом АМКУ і Мін'юсту.

«Газпром» вважає ці дії України порушенням його прав.

«У зв'язку з порушенням українською владою своїх зобов'язань за міжурядовою угодою 1998 року «Газпром» має намір звернутися до міжнародних арбітрів», – повідомляють у компанії.

Нагадаємо, Київський апеляційний господарський суд відмовив у задоволенні скарги на штраф АМКУ, накладений на російського газового монополіста «Газпром». Відповідне рішення суд ухвалив 13 березня 2018 року. Згідно з документом, в 2017 році суд зобов'язав «Газпром» виплатити до державного бюджету України понад 171 млрд грн штрафних санкцій за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Раніше Київ заарештував українські активи «Газпрому».

Також стало відомо, що російському «Газпрому» не уникнути укладення нової транзитної угоди з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: